L’Ajuntament d’Olot renovarà totalment la gespa artificial del camp de futbol del Joventut Sant Pere Màrtir

El Joventut Sant Pere Màrtir disposarà d’un camp nou de gespa artificial. L’Ajuntament d’Olot ha anunciat aquest migdia que retirarà la superfície de segona mà i que licitarà les obres del nou terreny de joc a partir del gener. Tindrà un cost aproximat de 200.000 euros i la voluntat és que es pugui estrenar abans de la propera Setmana Santa.

La instal·lació de gespa artificial de segona mà al camp del Joventut Sant Pere Màrtir l’estiu passat no ha donat els resultats que esperaven tant el club com l’Ajuntament d’Olot. Els problemes de drenatge eren evidents amb pluges lleus, i la base no havia quedat ben encolada. Per aquest motiu, el consistori renovarà totalment la gespa, i procedirà a instal·lar una superfície nova a partir del gener, després de considerar que no hi havia una altra solució possible a l’obra feta.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Hem arribat al convenciment que per més que fem això no funcionarà la gespa de segona mà, i no podem deixar les instal·lacions tal i com estan. Per aquest motiu a partir del gener renovarem el terreny amb gespa nova i amb un valor de 200.000 euros”.

La complicació principal que ha motivat el canvi eren les condicions amb què es trobava la gespa de segona mà, procedent de les antigues instal·lacions del Morrot, i de la qual es creia en un primer moment que es podria allargar la seva vida útil.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “En el moment que l’hem extesa tota, hem vist que hi havia filaments plans, que impedien que penetrés el cautxú i la sorra, i per tant la gespa no quedava plana i sorgien els problemes de drenatge”.

Respecte la inversió feta, de 40.000 euros, l’Ajuntament considera que se’n recuperarà la meitat, perquè s’aprofitarà la rigola perimetral de ciment, l’anivellament del terreny, el sauló i les porteries. L’obra tindrà un cost de 200.000 euros, on també es preveu solucionar el rec i instal·lar un mòdul auxiliar de vestidors. Així mateix, s’espera l’arribada d’ajuts per part de la Federació Catalana i l’Espanyola de Futbol i la Secretaria General de l’Esport que redueixin l’aportació del consistori. La previsió és que el Joventut Sant Pere Màrtir pugui estrenar el camp per Setmana Santa, coincidint amb el 50è aniversari del club.