L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es proposa sumar serveis i de més complexitat després de consolidar-ne els existents

L’útlima memòria de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa identifica el 2017 com l’any de consolidació i deixa el centre cada cop més referencial per a la població del seu àmbit, que l’utilitza en un 90%. Els seus reptes són, a curt termini, la posada en marxa del quart quiròfan i la millora del temps d’espera a Urgències, i a llarg termini, la dotació de més serveis i més complexos, per exemple, amb la implantació d’una unitat de semicrítics.


La darrera memòria d’activitat presentada per la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa identifica el 2017 com l’any de consolidació, en el qual els seus centres d’atenció primària, el de Sant Joan i la Vall d’en Bas-Hostoles, van assolir la seva primera acreditació externa d’equips, amb una lata valoració. Durant l’any es va donar impuls a la Unitat de Cirurgia Colorectal i Sòl Pelvià, per solucionar un problema que pateixen mig miler de garrotxins. També es van posar en marxa serveis que tenen continuïtat i volen potenciar-se, com el programa fast-track de pròtesis, la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica, per prevenir d’hàbits tòxics durant l’embaràs, o el conveni amb la Clínica Girona per estalviar quilòmetres als pacients que necessiten diàlisi. Les dades deixen l’hospital comarcal com unc entre cada cop més referencial per a la població que assisteix.

Els reptes més immediats als quals el centre s’encara són la posada en marxa del quart quiròfan, que permetrà atendre intervencions d’urgència sense que la resta hagin de deixar de funcionar, així com la coordinació amb els centres d’atenció primària per abaixar el temps d’espera a Urgències, davant la dificultat de trobar nous professionals a tota la regió.

A més llarg termini, l’hospital es planteja acollir serveis de més complexitat, per exemple, amb la implantació d’una unitat de semicrícs que permetrà no haver de traslladar pacients a altres centres per seguretat. Si la demanda es fa suficient, l’hospital, juntament amb la regió sanitària, es plantejarien posar-hi en marxa serveis de ressonància als espais que l’edifici ja té previstos a tal funció.