Quatre noves carrosses, nous trons reials, més igualtat de gènere i el retorn al Firal, principals novetats de la Cavalcada de Reis d’Olot

Moltes novetats a la cavalcada reial d’aquest any a Olot. El canvi de director a la junta del Catòlics i d’organitzadors de l’acte se li sumen l’estrena de les carrosses i els trons del reis mags, a més de la carrossa del carter, el major protagonisme de les princeses i el Firal com a escenari de la rebuda.


Any de novetats, per a la cavalcada dels Reis Mags a Olot. Amb Àlvar Borrell com a nou director de la junta dels Catòlics, rellevant a Anna Roca, i Aniol Sellabona i Marià Clavell, que succeeixen a Andreu Oliveras al capdavant de la organització de l’acte, la desfilada d’aquest any comptarà amb destacades novetats.

D’una banda, els tres reis estrenaran carrossa i trons, que tornaran a situar-se al Firal. També es recuperarà la carrossa del carter, a més de dotar de més protagonisme a alguns personatges, com les princeses, que estaran al costat dels reis en tot moment.

Aniol Sellabona, organitzador de la cavalcada:”Una de les novetats que acompanya aquestes renovacions era la voluntat que teníem que les princeses prenguessin un paper molt més actiu.”

Aquest any també s’afinarà el nou sistema d’entrega de cartes durant el campament reial, situat a la plaça Clarà durant els dies 2, 3 i 4 de gener. Enguany s’escurçarà la durada dels torns i s’intentarà afegir gent que no ha pogut adquirir entrada sempre i quan es pugui absorbir, per tal de deixar el mínim de gent possible sense opcions d’entregar la seva carta als patges.

Àlvar Borrell, nou director de la junta del Catòlics:”A més a més aquestes entrades anaven d’hora en hora, i aquest any aniran en torn de mitja hora per tal de controlar més el pas de la gent.”

En total passaran cada hora entraran unes 400 o 500 persones, el que suposa unes 2.000 per dia. L’arribada dels reis a Olot la fan possible uns 300 voluntaris, en un acte amb més de 70 anys d’història. La cavalcada sortirà a dos quarts de set de l’Escola Pia, passarà pel carrer Mulleras i encaminarà el serra Ginesta fins arribar al Firal. Des de la organització es demana precaució.

x