El ple d’Olot aprova reclamar a la Generalitat més d’un milió d’euros de les subvencions de les escoles bressol municipals

En l’últim ple de l’any també es va aprovar per unanimitat una resolució per reclarmar a la Generalitat l’import corresponent a la subvenció de les escoles bressol municipals dels anys des de 2012, quan el govern català va decidir deixar de finançar-les. La sessió també va estar marcada per la renúncia del regidor d’Esquerra Lluís Juncà i l’aprovació de dues mocions de rebuig a la monarquia.


La Generalitat deu més d’un milió sis-cents quinze mil euros a l’Ajuntament d’Olot corresponents a la subvenció de 1.300 euros per plaça de les escoles bressol municipals des del curs 2012-2013 fins l’actual. Al ple d’aquest dijous tots els regidors del consistori han aprovat per unanimitat reclamar aquest import al govern català, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja ha donat la raó a diversos ajuntaments catalans que van recórrer a la via judicial per denunciar els impagaments.

Pep Berga, Regidor Ensenyament Aj. Olot:  “En el cas que s’acabessin pagant aquests imports no es pagarien només als ajuntaments que han denunciat sinó als de tot el país. Deixem constància que el que esperem és recuperar mínim aquests 1.300 euros d’aportació per plaça per aquests sis cursos que hem deixat de rebre-la”

En matèria econòmica el més destacat va ser la no renovació del ‘Pla estratègic de subvencions’, que segons va explicar l’alcalde, fa perillar l’aportació del consistori a les entitats de la ciutat per al 2019. Els vots de l’equip de govern no van ser suficients per aprovar-lo, mentre que Esquerra, el PSC i la CUP van votar-hi en contra i Olot en Comú es va abstenir.

La monarquia espanyola va centrar l’apartat de mocions. D’una banda el CDR d’Olot va presentar un text perquè el plenari donés suport a l’abolició de la monarquia borbònica, que va aprovar-se amb els vots en contra del PSC i Olot en Comú i el suport de la resta de grups. El regidor dels Comuns, precisament, va aportar una segona moció a favor dels valors republicans, que demanava que es derogués el delicte d’injúries a la corona. Els socialistes van repetir el seu vot contrari mentre que la resta de partits van votar-hi favorablement.

Els darrers minuts de l’últim ple d’aquest 2018 van estar marcats per la renúncia de Lluís Juncà com a regidor d’Esquerra Republicana, un càrrec que fins ara compaginava amb el de Director General de Promoció Econòmica del govern de la Generalitat. Juncà va acomiadar-se amb una reivindicació a favor de la política i el desig de recuperar la vida de la ciutat.

Lluís Juncà, Regidor ERC Olot: Tinc la sensació que Olot s’està quedant una mica enrere i necessitem tornar-li a donar força.

La nova regidora del grup d’Esquerra serà Susanna Pagès, que s’incorporarà a partir del mes de gener.