Els CDR tallen la carretera de Bracons durant més de quatre hores en la jornada de protesta pel 21-D

Els CDR han convocat tallades a les carreteres de pràcticament totes les comarques de Catalunya. L’ADL Garrotxa tallat la carretera de Bracons durant més de 4 hores, des de quarts de 6 de la matinada fins a1/4 d’11 del matí.


Els CDR havien quedat a les 5 de la matinada per donar instruccions sobre l’acció protagonitzada a la Garrotxa, que ha estat la de tallar la C-37 a l’entrada dels túnels de Bracons, al punt quilomètric 172,2, per protestar contra el consell de ministres celebrat a Barcelona quan es compleix un any de les eleccions sota l’aplicació de l’article 155 de la constitució. Diverses desenes de persones ocupaven la carretera, tallant-ne els dos sentits al voltant de les 6 de la matinada, rere una pancarta amb el lema “Res atura un poble organitzat”. La protesta ha obligat als Mossos ha tallar el trànsit a l’entrada dels túnels des d’Osona, amb cues que han arribat a ser d’un quilòmetre al voltant de les 9. Per tallar la via, a la banda garrotxina han utilitzat palets, i hi han avocat oli per dissuadir els vehicles de transitar. Segons fonts policials, entre el requisat hi havia també un recipient amb benzina. Llençar aquest tipus de líquids relliscants a l’asfalt pot ser penat i els Mossos d’Esquadra estudiaven obrir-ne diligències. A la rotonda de Can Serra, els agents informaven els conductors sobre les possibles vies alternatives. Des del viaducte de Rubió, el tall ha obligat a aturar quatre camions i un turisme, que s’esperaven amb resignació.

A través de les vies de comunicació utilitzades pels CDR, s’informava que els Mossos impedien l’accés fins al lloc de la concentració. Des d’1/4 d’11 els CDR han decidit desconvocar la concentració i poc després s’ha restablert el trànsit. Els manifestants s’han reorganitzat llavors i han iniciat una marxa lenta per la C-152, la travessera de les Preses, fins a l’entrada d’Olot. A la capital de la Garrotxa, aquest matí el Consorci d’Acció Social es trobava en serveis mínims, però obert, i s’hi ha atès qualsevol persona que ho ha requerit. Alguns comerciants han decidit de forma espontània tancar els comerços unes hores entre el matí i la tarda.

x