Una cinquantena d’entrenadors assisteixen a la jornada de formació de bàsquet de Josep Maria Margall a Olot

Una part important del bàsquet garrotxí es va reunir aquest dijous al Pavelló Municipal d’Esports d’Olot, per assistir a la jornada tècnica dirigida per Josep Maria Margall, una de les llegendes de l’esport a tot l’estat. El tècnic va impartir conceptes per a la millora dels fonaments de la pràctica del bàsquet.

Josep Maria Margall és un dels jugadors destacats de la història del Joventut de Badalona, on hi va competir divuit temporades als setanta i vuitanta, i amb qui va guanyar lligues i copes a més de la plata dels Jocs de Los Ángeles amb la selecció espanyola. Els coneixements adquirits l’han portat a ser un dels formadors més importants del país, i aquest dijous va impartir conceptes per a la millora dels fonaments de la pràctica del bàsquet davant gairebé cinquantena d’entrenadors garrotxins. La jornada va tenir lloc a les pistes del Pavelló d’Esports d’Olot, on Margall va posar exemples sobre on s’ha de treballar per aconseguir millores al joc.

Josep Maria Margall, entrenador superior de bàsquet: “Em van preguntar què ha de tenir un jugador per ser un bon tirador, i els vaig respondre: punteria, bona mecànica i hores de treball. Hem de mirar aquests detalls, que diferencien un bon jugador d’un gran jugador.”

També va insistir en la pràctica del tir curt en jugadors formatius, perquè vagin allunyant-se de l’anella a mesura que tinguin força. Per a Margall, fer cistella és l’aspecte essencial del joc.

Josep Maria Margall, entrenador superior de bàsquet: “El fonament més important del bàsquet és fer cistella, de lluny i de fora. Has de tenir coordinació, bot, i evitar mirar la pilota. És el que treballarem avui.”

La jornada, acollida pel Club Bàsquet Olot en col·laboració amb la Federació, va ser organitzada per l’Associació Catalana d’Entrenadors de Bàsquet.

x