Aquestes festes Olot Televisió ofereix als espectadors el 40è Concert de Nadal de les Planes d’Hostoles

L’Església parroquial de les Planes d’Hostoles va acollir dissabte el 40è Concert de Nadal del municipi garrotxí, un gran espectacle de llum i so que va fer honor a l’aniversari de l’esdeveniment. El concert es podrà veure a les televisions de proximitat catalanes a través de la Xarxa de Televisions Locals i a Olot Televisió aquest dilluns a les 11 de la nit, a més del dia de Nadal i de Sant Esteve.


El 40è Concert de Nadal de les Planes d’Hostoles va mostrar-se com el gran espectacle en què s’ha convertit després de uqatre dècades d’història, amb ple de gom a gom a la banda del públic, gran qualitat coral i musical a l’escenari i llums de colors sobre els murs de l’església parroquial que el van fer més espectacular, amb el seguiment en directe de Ràdio les Planes i el desplegament de cobertura d’Olot Televisió i la Xarxa de Televisions Locals per poder-lo retransmetre a les televisions de proximitat. La coral Retorn Planenc, amfitriona de l’esdeveniment, va estar acompanyada per la Coral Croscat d’Olot, el grup vocal CatAlinka de Girona i el quartet de corda Gaudium de Barcelona, amb un repertori de cançons final que va aplegar les veus i els instruments de tres de les quatre formacions.

Narcís Arnau, president de la coral Retorn Planenc: “En aquests moments, si us ho he de dir, és una descàrrega d’adrenalina brutal. Ja vam comentar que era un concert molt especial, ens ha costat una mica organitzar-ho. Teníem risc, perquè a vegades no tot es pot fer amb temps o es pot assajar o preparar com voldríem, però jo diria que no s’ha vist, el risc ha estat superat i crec que els grups han fet unes actuacions fenomenals”.

El 40è Concert de Nadal de les Planes ha arribat en un moment dolç per a la coral local, Retorn Planenc, amb més de 30 integrants actius quan falten dos anys perquè celebri els 100 anys d’història, sent una agrupació cada cop més coneguda i reconeguda. Recentment ha estat escollida, juntament amb les corals de la federació Cors Clavé, per participar en l’acte d’homenatge del Memorial Democràtic del 80è aniversari de la fi de la Guerra Civil.

Narcís Arnau, president de la coral Retorn Planenc: “És un poble de 1.800 habitants amb una coral de 35 persones. Moltes vegades ens demanen com dimonis aconseguim tenir tanta gent en un poble tant petit i que mantinguem aquest esperit. Suposo que deu ser perquè hi ha un anhel de cantar, una compenetració i unes ganes de fer-ho que fa que ens mantinguem junts i que cada vegada se’ns animi més gent”.

El 40è concert de Nadal de les Planes d’Hostoles es podrà veure a les televisions de proximitat catalanes a través de la Xarxa de Televisions Locals i a Olot Televisió aquest dilluns a les 11 de la nit, a més del dia de Nadal a les 3 de la tarda i el de Sant Esteve a 2/4 de 9 del vespre.