Sant Joan les Fonts celebra els 40 anys de l’Escola de Belles Arts i presenta el nou conte d’en Jaumet

Aquest diumenge Sant Joan les Fonts va celebrar el 40è aniversari de l’Escola de Belles Arts. Ho va fer al centre sociocultural davant un centenar de persones. Durant la segon part de l’acte es va dur a terme l’entrega de premis del concurs de postals hivernals i es va  presentar la tercera entrega dels contes d’en Jaumet.


En el marc de les activitats del Desembre Cultural a sant Joan les Fonts, aquest diumenge va tenir lloc al centre sociocultural dos actes molt especials.

D’una banda la celebració del 40è aniversari de l’Escola de Belles Arts del poble, un autèntic miracle d’entitat en un poble tan petit, que va lluitar, al seu moment, amb l’Escola d’Art d’Olot per ser escola d’art oficial, a més de ser seu de preparació pels exàmens del grau en art que es feien a La Llotja, a Barcelona.

Quatre apassionats de l’art el poble es van aventurar a crear una escola que va ser inaugurada el 8 d’abril de 1978, coincidint amb la festa del Roser.

Pere Ventura, un dels fundadors Escola Belles Arts Sant Joan les Fonts.”Una de els coses importants és que vam aconseguir ser un referent i no només a la comarca de la Garrotxa sinó un referent a nivell de Catalunya. Jo rebia trucades de telèfon, de pobles llunyans, que em preguntaven com havíem aconseguit fer una escola de belles arts en un poble tan petit.”

Actualment un centenar de persones conformen l’escola on s’hi fan multitud de cursos i tallers.

Núria Bartrina, directora Escola Belles Arts Sant Joan les Fonts.”En aquests moments a l’escola estem fent classes de ceràmica, dibuix de model al natural i llavors tenim classes de pintura…”

De pintura i molt més: de restauració de mobles, de fotografia… i com sempre organitzant el concurs de postals hivernals, que es va dur a terme durant l’acte.

Després de l’entrega de premis es va dur a terme la presentació del tercer conte d’en Jaumet, membre de la faràndula santjoanenca, que per aquesta ocasió s’endinsa al Boscarró.

Maria Vidal, autora del conte:”I per tant el Boscarró, que és un tema de lava, un tema volcànic, ens identifica molt a sant Joan les Fonts, i ens va semblar que era un bon element per poder-lo explicar a els nens i les nenes.”

Alma i la mar de contes va oferir un espectacle infantil, en un acte que va acabar de la millora manera possible: amb en Jaumet ballant al voltant de la mainada.

x