L’Orfeó Popular Olotí programa les dues darreres funcions de Els Pastorets aquest divendres i dissabte a les 7 de la tarda

La tradició d’anar a veure els Pastorets d’Olot es pot fer aquests dies a l’Orfeó Popular Olotí. L’entitat ha programat cinc funcions aquest any. La que més públic ha reunit fins a la data ha estat la d’ahir, Sant Esteve, diada on la tradició marca anar a veure els Pastorets després de dinar els canelons.


Ahir les localitats de l’Orfeó gairebé van omplir-se per assistir a la representació dels Pastorets d’Olot, diada tradicional per redescobrir els seus entranyables personatges sorgits de les plomes d’Antoni Molins i Ignasi Rubió i escoltar-ne els versos i cançons que els més grans entonen també des de les butaques i els més petits escolten per primera vegada. Els Pastorets d’Olot és una representació popular per viure en família, de la gent per a la gent, una flama que l’Orfeó treballa per mantenir viva.

Encara queden dies per veure els Pastorets d’Olot. L’Orfeó n’ha programat funcions per a aquest proper divendres i dissabte a les 7 de la tarda. Les últimes representacions comptaran amb la visita dels Tres Reis Mags, que no deixaran l’oportunitat de saludar els nens i nenes dies abans de la Nit de Reis. Enguany, en homenatge a Joaquim de Trincheria, expresident de l’Orfeó que va interpretar durant molts anys el personatge de Lucifer, s’hi farà una referència expressa durant la representació, i és que la parella de De Trincheria ha cedit a l’Orfeó la famosa capa que l’expresident portava com ningú quan feia de dimoni.

x