Sant Joan les Fonts es prepara per municipalitzar la gestió de l’aigua a partir del segon trimestre del 2019

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts es prepara per municipalitzar el servei d’aigua a partir del 2019. Aquesta és la preferència de l’Associació de Plomistes del municipi, que fins ara s’ha encarregat de la gestió del servei. L’Ajuntament ha aprovat inicialment un estudi sobre el qual els socis s’hauran de pronunciar. La voluntat es assumir la gestió del servei durant el segon trimestre.


Després de la fi de la concessió de la gestió del servei d’aigua de Sant Joan les Fonts, cabia la possibilitat d’obrir un nou concurs, però en les darreres assemblees convocades per l’Associació de Plomistes del municipi va començar a pesar la idea que la gestió recaigués en l’Ajuntament. Des de l’equip de govern van creure que una gestió municipalitzada podria ser positiva sobre un servei del qual els actuals usuaris no tenen queixa. El consistori s’ha posat a treballar, ha inclòs la previsió de gestió als pressupostos de l’any vinent i ha aprovat inicialment un estudi. El proper gener convocarà una assemblea de l’Associació de Plomistes de Sant Joan per explicar-los les conclusions de l’anàlisi.

Joan Espona, alcalde de Sant Joan les Fonts: “S’ha aprovat inicialment i tothom hi podrà dir la seva, només faltaria. La voluntat és que durant aquest 2019 es comenci a gestionar tot el servei d’aigua des de l’Ajuntament. Què vol dir això? Vol dir que hi haurà un increment substancial en l’àmbit econòmic, ja que tant els ingressos com les despeses van directament sobre el pressupost de l’Ajuntament. Aquesta és la gran novetat.”

Des de l’Ajuntament esperen que els socis de l’associació santjoanenca donin el vist-i-plau a la proposta de l’Ajuntament perquè passi a fer-se càrrec de la gestió del servei d’aigua al llarg del segon trimestre de l’any vinent.