El col·lectiu jove GreenLights consciencia la població per reduir l’ús de plàstics en les compres

Aprofitant les compres de Nadal, el nou col·lectiu jove de la Garrotxa anomenat GreenLigths va portar a terme ahir la primera de les accions que durà a terme per conscienciar la població sobre accions i hàbits respectuosos amb el medi ambient. L’acció d’ahir, anomenada desplastifica’t, va dur-la a terme davant la plaça mercat d’Olot, les parades de la qual consideren més responsables pel que fa a l’ús de plàstics. El col·lectiu reivindica que a l’hora de comprar no n’hi ha prou de fer pagar les bosses de plàstics des dels establiments. Animen a tothom a fer compres que no continguin grans quantitats d’envasos i utilitzar, per exemple, bosses de roba o biodegradables, recipients de vidre o acer.

Georgina Orero, membre de Greenlights: “Si tu ho vols fer pots, es poden utilitzar bosses de tela o de paper. Si tu ja aportes això, quan vas a comprar els botiguers estan encantats de posar-ho a la teva bossa, per ells com menys plàstics facin servir millor.

 

Ramón Buxó, membre de Greenlights: “La idea principal és canviar el pensament de cada persona, canviar la manera de fer la compra. Per exemple, des de casa pensar ja per avançat en portar la bossa de tela.

GreenLigths portarà aquesta i altres accions que portin a terme a la Garrotxa fins a la Cimera Jove pel Medi Ambient d’ECOUNESCO, que se celebrarà el proper 21 de febrer a Irlanda. Els projectes també els presentaran a la Cerimònia de premis per a Joves Ambientalistes que organitza anualment ECOUNESCO, a la categoria Internacional, el proper mes de maig.