L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es proposa augmentar l’activitat aquest 2019 amb un major pressupost al CatSalut

A les portes del 2019, qui més qui menys es marca metes per assolir l’any vinent. La de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és la d’augmentar l’activitat i potenciar noves unitats que ha tirat en marxa, com la de Cirurgia Colorectal i Sòl Pelvià o la de Salut Mediambiental Pediàtrica. Per fer-ho, l’ajudaria una major aportació de la Generalitat en els pressupostos del 2019, que espera que es puguin aprovar aviat.


Bon dia. El 97% dels ingressos de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa provenen de la sanitat pública. Una major aportació en els pressupostos de la Generalitat del 2019, sumat a l’habilitació del quart quiròfan prevista per al proper any, contribuiria a rebaixar una mica més les llistes d’espera, ja menors en comparació amb altres centres, i augmentar l’activitat de l’atenció hospitalària. Això, al seu torn, permetria potenciar unitats que han estat posades en marxa recentment, com la de Cirurgia Colorectal i Sòl Pelvià.

Una altra unitat a potenciar és la de Salut Mediambiental Pediàtrica, a través de la qual, s’assessora sobre hàbits saludables durant l’embaràs. La potenciació de serveis ha de contribuir a augmentar l’ús que en fan els potencials usuaris. Actualment, l’ús que del centre hospitalari en fan els usuaris potencials que habiten en el seu àmbit d’actuació és del 90%.

x