Lluís Guinó i els altres exmembres de la mesa del Parlament seran jutjats al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Els exmembres de la mesa del Parlament acusats de desobediència per haver permès el debat sobre el referèndum seran jutjats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Així ho ha decidit per unanimitat el Suprem, que ha dividit la causa per una qüestió d’operativitat i després d’estimar la declinatòria de jurisdicció plantejada per aquests processats. Entre els encausats, es troba l’alcalde de Besalú, Lluís Guinó, encara aforat. L’inici del judici en el seu cas i en el dels seus quatre companys de mesa, a més de l’exdiputada Mireia Boya, podria allargar-se, a més, respecte de la resta de 12 líders independentistes acusats de rebel·lió i malversació, que seran jutjats pel Suprem, presumiblement a finals de gener, entre ells, qui era presidenta de la mesa, Carme Forcadell.