Les Planes, Montagut i el barri olotí de Sant Roc acullen les seves respectives curses de Sant Silvestre els propers dies

Una de les últimes activitats esportives de l’any són les populars Sant Silvestres. A la Garrotxa n’hi organitzades tres per els pròxims dies, a Les Planes d’Hostoles, a Montagut i Sant Roc, totes elles amb particularitats molt concretes segons els gustos de la gent.


Tips i plens dels torrons i grans aperitius propis del Nadal, què millor que córrer per començar l’any amb plena forma i a més passant una bona estona. Aquesta és voluntat amb què s’organitzen les diferents curses de Sant Silvestre a la comarca, en total tres.

Pels més atrevits, el proper dissabte 29 de desembre a les deu del matí Les Planes d’Hostoles durà la cursa de dotze quilòmetres, amb un sector Strava, cronometrat i amb pendent, que seguiran direcció al Far sense arribar-hi. Pels qui s’ho prenguin amb calma tindran la prova de vuit quilòmetres, caminant,  a més d’una prova infantil.

Mila Duran, Ticox’s organitzadora:”Primer s’endinsa en petits corriols, després passes per una vauma, amb humitat i basses, on els corredors s’ho passaran molt bé. Després comença una mica la pujada fins arribar a l’avituallament comú tant pels que corren com pels que caminen; i llavors ja ve la bifurcació: els caminaires baixen al poble i els que corren van direcció al Far.”

De moment ja s’hi ha apuntat 200 persones i s’hi esperen sorpreses de tot tipus, trobar-se una espatlla de pernil i qui aconsegueixi dur-la fins la meta quedar-se-la.

Anem per la segona Sant Silvestre, la de Montagut, organitzada pel grup Terra Aspra i pensada pels esbojarrats. Es sortirà a les nou del matí del dissabte 29 de desembre des de l’església del poble per completar un recorregut de dos quilòmetres disfressat per la ocasió.

 Arnau Vilar, regidor Ajuntament Montagut.”La novetat d’aquest any és un petit canvi de recorregut, ja que es pujarà la muntanya del cos. Una de les idees d’aquesta cursa és que la gent vagi disfressada de Nadal i també s’entrega un premi a la originalitat.”

I la tercera i última Sant Silvestre la de Sant Roc, pels qui no vulguin aixecar-se tan aviat, amb sortida a les quatre de la tarda des del camp de futbol del dia 31 de desembre.

Sant Silvestres de tots els tipus, una bona manera d’acomiadar l’any i per començar amb bon peu el 2019.

x