La cursa de Sant Silvestre de Montagut ha comptat amb una cinquantena de participants

La cursa de Sant Silvestre de Montagut va acollir aquest dissabte al matí una cinquantena de participants. L’esdeveniment va ser organitzat pel grup Terra Aspra per cinquena edició consecutiva. La cursa que es coneix al municipi com el Sant Silvestre Popular o, simplement, com la cursa de Nadal, es va poder completar a peu o amb bicicleta. El recorregut per a BTT va ser de 10 quilòmetres i de 3,5 quilòmetres per qui la volia acabar caminant.

Maria Charles, organitzadora: “No és res competitiu, sinó que és popular perquè hi pugui participar tothom. Sempre havíem fet recorreguts més plans i accessibles, al voltant del poble. Aquest any hem decidit pujar la muntanya del Cos, un lloc on nosaltres anem habitualment”.

Les inscripcions van començar un quart d’hora abans de l’inici de la cursa, que va arrencar a les 10 del matí davant l’ajuntament del poble. El primer tret de sortida va ser per a l’inici del recorregut de BTT.

Mònica Boix, alcaldessa de Montagut i Oix: “A nivell d’ajuntament estem molt orgullosos que l’entitat Terra Aspra cada any organitzi la cursa de Sant Silvestre. Cada any es reinventen i fan un recorregut nou. Aquest any fem la pujada al Cos, que és la muntanya emblemàtica del municipi. Esperem que hi participi molta gent. Nosaltres sempre els hi donem molt suport i esperem que això es repeteixi any rere any”.

Uns minuts més tard, el tret de sortida va ser per a la resta de participants que van voler completar el recorregut a peu. Una cinquantena de persones van iniciar un camí de 3,5 quilòmetres fins a arribar a la Mare de Déu del Cós, la capella del municipi. L’objectiu, passar una bona estona per acomiadar l’any de la millor manera possible.