La Garrotxa acull un gran nombre de quines en l’últim cap de setmana de l’any

La Garrotxa ha acollit un gran nombre de quines aquest cap de setmana. Dues d’elles han estat la del barri de Bonavista d’Olot, el dissabte, i la quina de La Canya, el diumenge.


Una quina de Nadal és un joc d’atzar tradicional que s’organitza durant el Nadal. L’objectiu és simplement passar una bona tarda amb els amics o la família i pair els àpats nadalencs. La quina del barri de Bonavista va acollir dissabte al centre cívic unes dues-centes cinquanta persones. Els premis que van obtenir els guanyadors van ser molt variats. Des de menjar a una televisió i petits electrodomèstics.

Janina Ferrés, organitzadora: “La Comissió de Festes i l’Associació de Veïns del barri ens trobem uns mesos abans i comencem a gestionar el tema de buscar col·laboradors. Ja fa 16 anys que s’organitza. Tots els diners recaptats van destinats a pagar les despeses dels actes que es fan per Nadal. Per exemple, ve el patge reial a recollir les cartes i es donen obsequis pels nens.

 

Pol Corominas, cantaire de la quina de Bonavista: “Fa uns 12 anys que ho fem. En funció d’unes botxes que van sortint, tenim uns números que fan més o menys gràcia i una dita de cada número”.

L’organització va valorar molt positivament la participació anual de la quina i la va qualificar d’una quina molt familiar.

D’altra banda, per acabar el 2018, la quina de La Canya va reunir diumenge a la tarda unes quatre-centes persones a La Cooperativa. La quina organitzada pel club de futbol del territori és històricament una de les primeres quines que es van organitzar a la comarca.

Joan Nierga, organitzador: “Els diners van destinats a l’esport, al futbol. Així, les quotes són millors”.

 

Jordi Planella, cantaire de la quina de La Canya: “És divertit. Fas divertir la gent. Jo crec que la gent ve a passar-s’ho bé i que no ha de ser com un bingo que ho dius tot seguit. Fas algun refrany. Tot ho fas per la gent, i aquesta té la il·lusió que es pot emportar algun pernil, panera o sopar”.

Per començar bé l’any 2019, el dia 1, 5 i 6 de gener també es podrà tornar a temptar la sort a La Garrotxa amb diverses quines arreu de la comarca.

x