ANC i Òmnium Garrotxa es mobilitzen en suport dels presos amb un gran llaç ple de desitjos grocs

L’ANC i Òmnium Garrotxa es van mobilitzar aquest dissabte a favor de la llibertat dels líders independentistes en presó preventiva. Les dues entitats van muntar aquest dissabte una parada davant de la Plaça Mercat d’Olot. L’acte, que es va anomenar ‘La nostra força’, va comptar amb diverses accions de suport i a favor de la llibertat dels presos.

Nuri Bataller, presidenta Òmnium Garrotxa: “És un acte que hem proposat l’ANC i Òmnium Garrotxa. És Nadal, i hi ha les concentracions de cada dilluns en denúncia de la situació dels presos polítics i la situació de Catalunya. Però ens ha semblat que estava molt bé celebrar el Nadal amb la gent intentant reivindicar el desig de llibertat”.

La parada va incloure un vermut per posar de relleu l’ambient festiu de la trobada. A més, les entitats van posar a disposició dels ciutadans un gran llaç blanc per a omplir-lo de desitjos grocs. Així, es va convertir en un gran llaç groc.

Mercè Gombau, secretària ANC Garrotxa: “Hem volgut fer un acte lúdic, que ens ajudés a trobar-nos, d’una manera més alegre, sense oblidar els presos polítics. Que ens ajudés a agafar forces per continuar fins al final. Hem fet aquest llaç groc que volem que s’ompli de desitjos, tenim globus per als nens i una mica de pica-pica amb un vermut i aquesta música, per completar un aire més festiu”.

Aquesta no és l’única mostra de suport que aquestes entitats lideren. La nit del 31 de desembre, ANC Olot transportarà l’anomenada ‘Campana de la Llibertat’ fins a l’esplanada de l’entrada de la presó figuerenca de Puig de les Basses, on Dolors Bassa es troba presa. En aquesta ocasió, no s’organitzaran autobusos.

x