El Consell Comarcal abordarà en els propers mesos el bombament de les aigües de Castellfollit fins a la depuradora del Llierca

El bombament de l’aigua de Castellfollit de la Roca fins a l’estació depuradora del Llierca serà una de les grans inversions del Consell Comarcal per a aquest 2019 corresponent a l’àrea de Medi Ambient. L’actuació s’abordarà en els propers mesos.


La inestabilitat del terreny sobre el qual es troba la planta de tractament d’aigües de Castellfollit de la Roca fa que les instal·lacions es moguin paulatinament. Això implica un risc de trencament dels tancs o fissures en les instal·lacions. El Consell Comarcal de la Garrotxa, a través del consorci de Medi Ambient SIGMA, feia temps que treballava juntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua per trobar-hi una solució. El terreny disponible per ubicar-hi unes noves instal·lacions dins el terme municipal de Castellfollit és extremadament limitat. És per això que s’ha acordat que les aigües residuals del municipi es bombaran fins a l’estació del Llierca per ser depurades. El projecte ja està redactat. Després que el Consell Comarcal n’ha aprovat la inversió necessària, més d’un milió d’euros, dins els pressupostos del 2019, és previst que l’actuació es comenci a abordar en els propers mesos. L’actuació inclourà també la demolició de les actuals instal·lacions de la depuradora de Castellfollit.

El bombament de les aigües residuals de Castellfollit de la Roca és una de les grans inversions previstes en el pressupost del Consell Comarcal per al 2019 en l’apartat de Medi Ambient, juntament amb l’execució de les proves pilot de recollida selectiva i una partida destinada a la maquinària de la planta de compostatge. El pressupost per a aquest any ha augmentat en més de 7 milions d’euros respecte a l’any passat, motivat també pel finançament provinent de l’Agència de Residus de Catalunya per a la construcció de pla planta de triatge comarcal.