Els clubs garrotxins es preparen per un any ple de reptes esportius

Arrenca un any ple de reptes pels clubs esportius garrotxins. Els més destacats els afronta el patinatge artístic, on el CPA Olot aspira a mantenir la seva hegemonia mundial en grups de xou. Pel que fa al futbol, la Unió Esportiva Olot ha de corroborar el seu bon inici de temporada a la Segona B.

Cada any les expectatives de l’esport garrotxí van augmentant el seu llistó, senyal de l’increment del nivell competitiu de la comarca. El CPA Olot és el club esportiu amb el repte més complicat: les patinadores de Ricard Planiol i Ester Fàbrega arrenquen l’any ultimant els detalls de la coreografia que ha de mantenir la seva hegemonia mundial. Després de conquerir el seu dotzè or al Campionat del món, el camí per aconseguir el tretzè arrenca al pavelló de Fontajau de Girona el 27 de gener, amb l’expectativa d’anar superant els campionats per classificar-se pels World Roller Games que es celebraran enguany a Barcelona del 5 al 14 de juliol. En altres disciplines, hi ha dos equips que han de confirmar el seu bon 2018: per una banda hi ha l’Hoquei Olot B-Sensible, que per primera vegada ha entrat al grup de millors equips de la Nacional Catalana, amb la intenció d’esquivar ben aviat la lluita per evitar descens; i per l’altra hi ha la Unió Esportiva Olot, que després d’anys patint per no baixar de la Segona B completarà la millor primera volta de la seva història a la categoria, un bon punt de partida per aspirar a altres cotes. El futbol garrotxí té un altre repte a superar: mantenir els quatre equips que competeixen a Segona Catalana. De moment, el Besalú i el Santa Pau ho tenen complicat, malgrat tinguin temps per revertir la seva situació a la lliga. A més, a la Tercera Catalana l’Hostoles, les Planes i el Sant Privat lluiten per les primeres posicions de la categoria. Però el 2019 també estarà marcat per l’arribada de noves infraestructures esportives: una d’elles és el nou camp de gespa artificial del Joventut Sant Pere Màrtir, que ha de transformar la dinàmica actual del club d’aquest barri olotí. L’altre és la remodelació de les instal·lacions del Club Natació Olot, que si el calendari d’obres manté el seu ritme començarà a gaudir de la seva nova piscina exterior a l’estiu. Es preveu que les obres finalitzin abans d’acabar l’any.