La residència Faber d’Olot començarà l’any amb una residència temàtica sobre desenvolupament local

Ja integrada dins l’Institut Ramon Llull, la residència d’Arts i Humanitats FABER d’Olot comença l’any amb una extensa programació encarada a aportar coneixement i activitats a la ciutat i a la comarca. La primera residència del 2019, que començarà el 14 de gener, portarà a Olot diversos experts en desenvolupament local.


100 estadants dels cinc continents han passat durant el 2018 per la residència d’arts, ciències i humanitats Faber. Després d’integrar-se a l’Institut Ramon Llull, la institució enceta una nova etapa amb la previsió que el seu model s’exporti a altres ciutats catalanes. Francesc Serés, director de la residència i de l’àrea de creació de l’institut, fa un balanç molt positiu de la feina feta aquest últim any, amb vocació de servei a la ciutat.

Francesc Serés, director Residència Faber Olot: “Hem treballat amb gent de pedagogia, periodisme, diversitat lingüística… ara imaginem-nos que tota aquesta gent no hagués passat. El que volem que passi és que aquesta gent ompli la ciutat “

L’activitat tornarà a la residència olotina del 14 al 31 de gener, amb l’estada de diversos experts en desenvolupament local, que treballen en projectes sobre l’evolució i el futur de les ciutats. 

“Aquesta gent venen a acabar un llibre i faran activitats a la comarca, aquesta és la voluntat de servei, el que volem donar a la ciutadania i que volem que continuï passant”

Desenvolupament local, innovació pedagògica, filosofia política i arxivística són les residències temàtiques programades fins a l’abril.  A aquestes s’afegeixen estades individuals o de més petit format, com ara la de tres científics internacionals que es reuniran a FABER durant el mes de febrer per treballar en un llibre sobre el llegat del matemàtic Alan Turing.