Sant Joan les Fonts uneix esforços contra les agressions sexistes a les festes

Sant Joan les Fonts uneix esforços contra les agressions masclistes. Ha aprovat un protocol de prevenció i actuació per evitar casos de discriminació a dones o persones LGTBI a les festes majors del municipi, que es començarà a aplicar al mes de maig, a la propera Festa del Roser.


Prevenir i sensibilitzar la població en els casos d’agressions a dones i persones LGTBI és el principal objectiu del protocol que han redactat conjuntament els dos grups municipals de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, el PDeCat i la CUP. El document, aprovat a l’últim ple, marca una sèrie de criteris d’actuació davant d’actituds discriminatòries o sexistes en un context d’oci com el de les festes majors. Alhora també busca difondre entre la ciutadania els mecanismes existents per lluitar contra aquest tipus de conductes.

Joan Espona, Alcalde de Sant Joan les Fonts: “Què pot passar, quines són les obligacions, els deures… tot el que fa referència a la violència lligada a les festes que hi puguin haver. A nivell de mitjans de comunicació veiem que una cosa és la violència domèstica i l’altra la de festes. A través d’aquest protocol intentarem que això no es doni aquí al municipi”

El protocol s’estrenarà per la propera festa del Roser, el 4 i el 5 de maig del 2019, però el consistori preveu celebrar diverses sessions amb els col·lectius implicats en l’organització d’esdeveniments al municipi. S’editaran tríptics i material informatiu que es repartiran a les festes de Sant Joan, Begudà i La Canya.