Una cinquantena de garrotxins acompanyen la Campana de la Llibertat fins a la presó de Figueres per anunciar l’any nou a Dolors Bassa

La campana Llibertat de la Garrotxa va tocar les campanades de cap d’any per a l’exconsellera Dolors Bassa, en presó preventiva al centre penitenciari de Figueres. Una cinquantena de Garrotxins van voler passar el cap d’any donant escalf a la consellera des de fora de la presó, a través d’aquesta iniciativa impulsada per l’ANC Olot. L’artista olotina Duaita Prats va ser l’encarregada de fer sonar les 12 campanades per a Bassa i, per extensió, a la resta de líders independentistes presos en diferents centres penitenciaris catalans. La En total, mig miler de persones van participar en l’acte de canvi d’any que va mesclar solidaritat i reivindicació. La Campana de la Llibertat està inspirada en la famosa Liberty Bell, feta a Filadèlfia per convocar els ciutadans a escoltar la lectura de la Declaració d’Independència dels Estats Units. La garrotxina, de 64 centímetres de diàmetre i 150 quilos de pes, va néixer el 5 d’octubre del 2013 i també representa en si mateixa el desig per una Catalunya lliure, justa i pròspera.