El Club Escacs Olot incorpora tres jugadors internacionals per ajudar a mantenir l’equip a la Divisió d’Honor

El Club Escacs Olot es reforça per tal d’assolir un cop més la permanència a la Divisió d’Honor de la disciplina. El primer equip ha incorporat tres escaquistes de nivell internacionals, dos d’ells Grans Mestres, per suplir la baixa del seu primer tauler Javier Campos.

La temporada passada el Club Escacs Olot va tornar a disputar la Divisió d’Honor després de més d’una dècada, i va aconseguir la permanència amb una victòria a l’última jornada de lliga. A les portes d’iniciar un nou curs, el club olotí manté el mateix objectiu, i per aquest motiu ha incorporat tres nous jugadors per elevar el nivell de l’equip, després que el Gran Mestre xilè Javier Campos no seguirà a l’entitat. Precisament, dos d’ells també són Grans Mestres: es tracta del francès Fabien Libiszewski, que es convertirà en el primer tauler de l’equip, i el rus Igor Glek.

Sergi Vinardell, capità equip Divisió d’Honor Club Escacs Olot: “De fet, el Gran Mestre rus Igor Glek va guanyar el darrer Obert Internacional Ciutat d’Olot, i per aquest motiu vam començar a tenir contacte amb ell, i l’any 1996 va ser el número 16 del món. Per tant considerem que hem fet molt bones incorporacions per mantenir la categoria”.

El tercer jugador que incorpora el Club Escacs Olot és un altre jugador internacional, el jove escaquista francès Erwan Lever, que supera en punts del rànquing ELO de la Federació Internacional als dos Grans Mestres. Pel que fa a la resta de components, el Club Escacs Olot manté gairebé tot el bloc que va assolir la permanència a la Divisió d’Honor. La lliga arrencarà el proper 19 de gener, on els garrotxins competiran al local del Barberà.