La granja Mas la Coromina de Joanetes, proveïdora d’ATO, renova el certificat de benestar animal únic a tot l’estat

Les set granges de l’empresa lletera ATO han renovat el certificat de Benestar Animal, una acreditació única a tot l’estat que valora les condicions de vida de les vaques i la traçabilitat del producte.  Una de les explotacions proveïdores és el Mas La Coromina de Joanetes, a la Vall d’en Bas.


Una part de la llet que es comercialitza sota la coneguda marca ATO Natura surt de la Garrotxa. Concretament del Mas La Coromina, de Joanetes, una explotació de més de 400 caps de bestiar i noranta hectàrees de conreu als peus del Puigsacalm.

Juntament amb la resta de granges de la companyia, l’empresa garrotxina acaba de renovar l’acreditació de benestar animal basada en el projecte europeu Walefare Quality. Aquest reconeixement consta d’un Certificat de la Granja, que garanteix que es compleixen una dotzena criteris de cura del bestiar, com ara el seguiment veterinari, unes les instal·lacions òptimes o una bona alimentació.

Albert Puigdemont, Mas la Coromina: Ens porta molta feina però és una avantatge perquè el consumidor pot tenir

En una segona branca, el Certificat dels Productes, també s’avalua la seva traçabilitat.

Albert Puigdemont, Mas la Coromina: Això permet saber al consumidor d’on ve la llet que s’està bebent i quin dia hem sembrat el ferratge al camp.

Llet ATO, que disposa de sis granges a la demarcació de Girona i una a Lleida, és l’única companyia de l’estat que compta amb aquests certificats. L’any 2018 va produïr gairebé 50 mil litres de llet.

 

Deixa un comentari