Un tractament amb drons ajudarà a minimitzar els danys de l’eruga del boix a la Garrotxa aquest any

La propera primavera s’utilitzaran drons per combatre la plaga de l’eruga del boix. El Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa ha confirmat que s’aplicarà un tractament des de l’aire que ha de servir per minimitzar els danys que aquesta espècie invasora ha causat en boixos ornamentals com els del Parc Nou d’Olot.


Durant el 2018 el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa han provat diversos tractaments per intentar frenar l’expansió de la cydalima perspectalis, més coneguda com l’eruga del boix, que ha arrassat gairebé el 90% de les boixedes de la comarca. El proper intent de controlar-la serà amb l’ajuda de l’última tecnologia: un tractament a través de drons.

Francesc Canalias, Director Consorci SIGMA: A dins d’aquesta massa arbòria de roures i boixos podem estabilitzar el dron i fer un tractament concret i estable. Val la pena provar-ho perquè ens sembla que és l’única cosa que podem fer per limitar els danys.

 Segons ha explicat el Director del Consorci SIGMA, Francesc Canalias, institucions i els tècnics creuen que l’ús de drons és ara mateix la millor solució per minimitzar els efectes de l’eruga en boixos ornamentals com els del Parc Nou d’Olot, on ja es va fer una altra prova pilot.

 Ens sembla que els del Parc Nou es mereixen un tractament especial, aquest any han sortit malparats de la nostra incapacitat per fer-hi un tractament efectiu.

Encara no s’ha concretat com es finançarà aquest tractament, que es començaria a aplicar a partir de la primavera.