Els Reis d’Orient arribaran aquest dissabte a totes les poblacions de la Garrotxa

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a la capital de la Garrotxa en una cavalcada plena de novetats. Serà la primera vegada que Ses Magestats passaran pel nou Firal després de les obres i també estrenaran tres trons dissenyats per l’estudi olotí de Jordi Vayreda. Aquests no són els únics els elements que es renoven a la desfilada d’aquest 2019, també ho fan les carrosses dels tres Reis, dissenyades per Enric Porta, així com la del carter reial. Aquests canvis permeten atorgar un rol diferent a les princeses, que passen a ocupar un espai preferent.

Aniol Sellabona, Director cavalcada reis d’Olot: “I com que ara han renovat aquestes carrosses, han ampliat la zona del tron i li han fet un lloc a la princesa que els podrà acompanyar de ben a prop i podrà saludar amb ells, participar amb ells i gaudir de la desfilada ben a prop dels reis”

 

Marià Clavell, Director cavalcada reis d’Olot: “Les princeses aquest any amb els trons estaran a la mateixa línea que els reis de manera que podran interectuar amb els nens i aquests últims podran parlar amb tots els personatges”

Està previst que els Reis iniciïn el seu recorregut per Olot a sis de la tarda al voltant de la Plaça Clarà. A continuació es farà la recepció al Firal Petit, on l’alcalde els farà entrega de les claus de la ciutat. Olot Televisió n’oferirà el seguiment en directe amb un programa especial que començarà a les set.

L’encarregat del temps, però, aturarà els rellotges perquè també puguin arribar a pràcticament tots els pobles de la Garrotxa. A Sant Joan les Fonts ho faran pel pont medieval a partir de dos quarts de set i a Besalú recorreran el pont vell.

Mònica Serra,  Regidora de l’Ajuntament de Besalú: “És una cavalcada on els reis baixen de la muntanya de Sant Ferriol, els veiem baixar des del pont i quan arriben al terme de Besalú travessen tot el pont i van baixant fins arribar a la Plaça de la Llibertat, que és on es reuneixen amb els nens”

 

Jenine Subirana, Regidora Joventut Sant Joan les Fonts: “I un cop han passat el pont medieval, agafen les carrosses i van cap al monestir i els nens cada any segueixen tot el recorregut per poder veure els tres reis”

Després de les cavalcades que se succeiran per tota la comarca els infants tindran ocasió de saludar els Reis, que prendran nota per a una llarga nit de feina, repartint il·lusió per les cases.