Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, demana des d’Olot que es reprengui el camí cap a la independència malgrat la repressió

Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, va visitar divendres la capital garrotxina. Més de 200 persones van assistir a la conferència organitzada per la secció local de l’ANC al Casal Marià, on Paluzie va explicar els propers passos que ha de seguir l’entitat.

Sota el títol ‘Cap a on anem?’ la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana va fer a Olot una diagnosi de la situació política de Catalunya i va explicar el posicionament de l’entitat sobiranista en uns mesos decisiuis, per l’inici del judici als presos polítics i les eleccions municipals i europees.

Paluzie va insistir en el fet que l’Estat espanyol està intentant convertir un referèndum en un delicte quan és un dret i va explicar quins han de ser, segons l’ANC, els passos a seguir a partir d’ara.

Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC: “Estem en un moment molt complicat políticament. Estem en un moment on tenim una repressió política que ens ha afectat. Vam tenir la gran victòria en el referèndum d’autodeterminació de l’1-O. Però també vam sufrir la derrota de no haver sigut capaços de fer efectiva la independència. Ara cal reprendre el camí cap a la independència en un context de repressió política que ho fa tot més complicat. Tot i això, és amb la repressió que veiem que l’únic camí i solució per Catalunya és la independència.”

L’acte, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana d’Olot, va ser obert a tothom i hi van participar més de dues-centes persones. Després de la conferència els assistents van poder resoldre dubtes al torn de preguntes.