Olot Televisió retransmet en directe la cavalcada de Reis d’Olot

Els Reis Mags de l’Orient han arribat aquest dissabte al vespre a tots els municipis de la Garrotxa i milers de garrotxins els han rebut. A Olot, Melcior, Gaspar i Baltsar han fet el tradicional recorregut des de la plaça Clarà, on hi havia el Campament Reial. Enguany Ses Majestats han pogut veure el nou Firal, han estrenat carrosses i trons nous, de doble seient, per als Reis i les princeses, que s’han instal·lat al Firal petit. Dissenyats per l’estudi Jordi Vayreda Projectteam juntament amb el criteri dels organitzadors de la cavalcada, els trons són un regal que la ciutat ha fet als Reis Mags. La comitiva ha arribat fins aquest nou espai per ocupar-los i rebre les desenes de nens i nenes que els han volgut saludar.
La Cavalcada ha estat organitzada de nou, i ja van 74 anys, pel Centre Cultural els Catòlics d’Olot. El seu president, Àlvar Borrell, ha agraït a l’Ajuntament d’Olot l’aposta pels nous trons. Al seu torn, l’alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, ha fet un prec a ses majestats, “que enviïn un petó i una abraçada molt forta a totes les persones estan empresonades”, fent referència als polítics presos. Les paraules han rebut l’aplaudiment de bona part del públic que s’ha concentrat al Firal petit. Tot seguit, l’alcalde ha donat la clau de la ciutat als Reis Mags per entrar a totes les llars de la Garrotxa. Aquesta ha estat la darrera vegada que Josep Maria Corominas ha participat a l’acte, ja que no es presentarà a les properes eleccions municipals, que se celebraran el proper mes de maig. Olot Televisió ha retransmès la cavalcada de Reis d’Olot.

La cavalcada ha estat el moment més important i culminant de l’acolliment que el Centre Els Catòlics ha fet aquests dies als Reis Mags i el seu seguici. Gran part de la comitiva reial es trobava assentada des de dimecres al Campament Reial instal·lat a la plaça Clarà d’Olot. Enguany, l’organització havia introduït algunes millores logístiques i organitzatives per augmentar la qualitat de la visita, com una segona cua de famílies sense tiquet que s’anava introduint al campament a mesura que era possible. Les mesures han comportat l’augment de prop d’un miler de visitants a les instal·lacions en tres dies, els mateixos respecte l’any passat. S’ha passat d’unes 4.000 persones a prop de 5.000 sumant el nombre de tiquets i els nens i nenes de 0 a 3 anys, que no requerien de tiquet. Cada dia el campament ha rebut un mínim de 1.400 visitants, essent el dijous el dia que més persones vcan accedir al recinte, 1.480 en total.

Recupera aquí el programa especial:

Deixa un comentari