La GIOrquestra i l’Orquestra Nacional Clàssica Andorrana, juntes a Olot

La GIOrquestra i la Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra van tocar el passat divendres juntes al Teatre d’Olot. En aquesta ocasió el director, Salvador Brotons, va dedicar el concert als germans Calvet, que celebraven el mig segle tocant junts.


Divendres va tenir lloc al Teatre d’Olot el concert de Nadal a càrrec de la Giorquestra, la Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, els solistes Gerard i Lluís Claret i el director Salvador Brotons. Enguany era l’estrena a Catalunya del doble concert per a violí i violoncel titulat ‘L’Andorrà’, que ja es va mostrar per primera vegada al Festival Tautavel de França el passat mes de maig.

Salvador Brotons, director de l’orquestra: “És un concert molt especial, perquè hem combinat dues orquestres molt bones. Una és la GIOrquestra i l’altra és l’Orquestra d’Andorra. Es combinen, es fan més grans i són grans intèrprets. A més, tenim dos músics, els germans Claret, que són uns grans instrumentistes i que enguany celebren el 50è aniversari com a dúo. Em van encarregar fer un doble concert per a ells”.

Van ser un total de 44 músics els que conformaven l’orquestra amb una composició de quatre moviments i melodies de procedència andorrana, a més de la interpretació de la sinfonía número tres de Beethoven i una sorpresa nadalenca al final preparada exclusivament per a l’ocasió.

Salvador Brotons, director de l’orquestra: “Per acabar, farem unes Nadales catalanes meves que vaig compondre fa uns 20 anys. Tenen molt èxit, perquè tothom les coneix. Al final, té la particularitat que hi ha tres nadales que sonen al mateix temps, junets. És un final eufòric i més que brillant”.