Els Reis de l’Orient passen pel nou Firal d’Olot estrenant carrosses i trons

Els Reis Mags de l’Orient van arribar aquest dissabte al vespre a tots els municipis de la Garrotxa i milers de garrotxins van sortir a rebre’ls. A Olot, Melcior, Gaspar i Baltasar amb diverses novetats, com ara les carrosses i els trons, que van instal·lar-se al Firal Petit. Olot Televisió va seguir-ho en directe.

El Centre Cultural Els Catòlics va coordinar un any més, i ja en van 74, l’arribada dels Reis d’Orient a la capital de la Garrotxa. Una comitiva de desenes de persones va començar el seu recorregut amb quatre carrosses noves, les de Ses Majestats i la del carter reial.

Enguany els Reis han pogut veure el nou Firal després de les obres i estrenar els trons que els ha regalat la ciutat, dissenyats per l’estudi de Jordi Vayreda Projectteam. A més, per primera vegada, les princeses els han acompanyat en tot moment.

Àlvar Borrell – President Els Catòlics: “Creiem que el Firal és l’espai emblemàtic per història. Sí que és cert que l’any passat va ser una aposta molt bonica, però creiem que per història el seu lloc és aquí. Estem contents d’estrenar el Firal i aquests trons meravellosos”

Un cop al Firal, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que va viure la seva darrera cavalcada com a batlle, va entregar les claus de la ciutat als tres mags i també va fer-los algunes peticions.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: “Que feu arribar un petó i una abraçada a totes aquelles persones que estan a la presó per causes absolutament injustes o a l’exili. N’estic convençut que tots voldríem que poguéssin estar amb les seves famílies. També que ens ajudeu a que aquesta ciutat continui sent feliç”

Gran part del seguici reial es trobava instal·lat des de dimecres al campament de la Plaça Clarà. L’introducció de canvis a nivell logístic ha permès arribar a prop de cinc mil visitants en tres dies. El campament ha rebut un mínim diari de 1.400 persones, essent el dijous el dia que més gent va accedir al recinte, 1.480 en total.