Les Planes d’Hostoles demana que es reforçi el cos de Mossos d’Esquadra i que s’agilitzin els tràmits per instal·lar les càmeres de seguretat

Més efectius al cos de Mossos d’Esquadra de la Garrotxa i agilitzar la instal·lació de càmeres de seguretat a les entrades del municipi. Són les demandes de l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles que han de permetre millorar la seguretat al municipi després de en els darrers mesos hagin augmentat els robatoris. Des de l’estiu, al municipi hi ha hagut una vuitena de robatoris.


En els darrers mesos a Les Planes d’Hostoles hi ha hagut una mitjana d’un robatori cada més. S’han produït una vuitena de robatoris en set mesos. En el més recent, a mitjans de desembre, es va entrar en dos habitatges del municipi. Una situació que ha fet que la sensació d’inseguretat al poble augmenti, motiu pel qual l’ajuntament demana més seguretat.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles:  Cada vegada que roben a un veí és com si ens robessin a tots, perquè al final en un poble així petit tots ens coneixem i quan han entrat a casa d’algú, tots patim per les nostres llars”

La primera demanda de l’ajuntament de les Planes d’Hostoles per incrementar la seguretat al municipi, després d’haver-se reunit amb els Mossos d’Esquadra de la Garrotxa és que s’augmenti el número d’efectius del cos.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: Es necessiten més efectius. Amb els efectius que hi ha, nosaltres no els podem demanar  més. Són gent que estan fent tot el que poden i més i valorem molt la feina que fan, però veiem que és necessari que es faci més reforç de policia”

La segona demanada del consistori és que s’agilitzi el procés per poder instal·lar les càmeres de seguretat a les entrades dels municipis.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: Que s’agilitzi el projecte que teníem per posar càmeres a l’entrada del municipi, que en aquest moment està pendent de les gestions de la generalitat. Per part dels ajuntament ja estem disposats a posar mitjans perquè els Mossos puguin fer millor la seva feina i posar càmeres que ajudin a controlar els accessos i registrin les matrícules d’aquestes persones que normalment no són resident a la comarca, sinó que venen de fora”

L’objectiu de les càmeres és doble. Per una banda han de servir com a element dissuasori i per l’altra, un cop comés el delicte, han de facilitar la persecució dels delinqüents.

Les dues demandes, tant el reforç del cos de Mossos d’Esquadra com l’agilització dels tràmits per a la instal·lació de càmeres, són qüestions que depenen del Govern de la Generalitat.

 

 

x