Els comerciants olotins esperen que les rebaixes ajudin a reforçar la campanya de Nadal, que consideren que ha estat fluixa

Un cop passades les festes de Nadal arriben les rebaixes. Una campanya que els comerciants olotins esperen que els ajudin a millorar les vendes del Nadal, que enguany han estat més fluixes de l’esperat. Els botiguers han començat amb força estoc i uns descomptes que s’aniran ampliant a mesura que s’acosti el final de les rebaixes.


El tret de sortida de les rebaixes a Olot ha estat diluït per la llibertat que la suspensió de la llei catalana de comerç dona als comerciants per iniciar els descomptes quan vulguin. Ha començat també amb més estoc de l’esperat, ja que la campanya de Nadal ha estat fluixa. És per aquest motiu que els comerciants olotins esperen les rebaixes vagi bé per compensar les xifres baixes del Nadal.

Jordi Rovira, president Associació de Comerciants d’Olot: “Els comerços tenen molt de gènere i penso que val la pena que el consumidor ho aprofiti i busqui les bones oportunitats de cada comerç”

Les rebaixes s’allargaran dos mesos, fins al març, i aquest diumenge, coincidint amb el primer diumenge de rebaixes, els comerços obriran al públic. Els descomptes varien en funció de cada comerç i aniran en augment a mesura que avanci la campanya.

Tot i que molts comerços olotins van esperar fins a aquest dilluns per començar els descomptes, d’altres van iniciar-los abans, aprofitant la suspensió de la Llei Catalana de Comerç del Tribunal Constitucional.

Jordi Rovira, president Associació de Comerciants d’Olot: “Permet que tothom pugui fer el que vulgui i penso que això no regula bé les vendes del comerç”

L’Associació de Comerciants d’Olot aposta per mantenir les dates clares d’inici de les rebaixes al 7 de gener per les d’hivern i l’1 de juliol per les d’estiu. A la vegada que alerta que campanyes de descomptes, com el Black Friday, o les vendes per internet els perjudiquen.

 Jordi Rovira, president Associació de Comerciants d’Olot: “Totes aquestes campanyes ens desfavoreixen. La gent no compra dues vegades, compra una vegada i si els oferim el producte més barat durant un temps, penso que s’espavila i venen a comprar més aviat. Llavors ho deixem de vendre durant la campanya de nadal. La venda per internet també ens desfavoreix bastant i entre una cosa i l’altra anem rebent moltes patacades durant la campanya de venda”

La campanya nadalenca és la més important per als comerciants olotins i coincideix també amb el període en que hi ha més dies d’obertura, ja que es permet obrir els diumenges.

 

x