Cremen una desena de contenidors i una barraca en menys de dues hores a Olot

Una barraca i onze contenidors han cremat aquest dimarts a la nit en una hora i mitja de marge a Olot. Mossos i Policia Municipal han obert una investigació per esclarir els fets.


Ahir a la nit, en un interval d’una hora i mitja, van produir-se a Olot fins a 12 cremes successives. Els serveis d’emergència van rebre un primer avís prop de 2/4 d’11 per un incendi en una barraca plena de deixalles al carrer Molí de l’Ignasi que, segons han informat des de la Policia Municipal d’Olot, és utilitzada per almenys una persona de forma habitual per resguardar-se a la nit. Els Bombers de la Generalitat van activar dos vehicles per apagar les flames. Uns minuts més tard, a 3/4 menys 5 d’11, s’alertava sobre la crema d’un contenidor de rebuig al carrer Rei Martí l’Humà i d’un altre davant del número 1 del carrer Abat Racimir. Els bombers s’hi traslladaven amb una dotació. En els següents minuts van cremar nou contenidors més. Passats 9 minuts de les 11 de la nit era un contenidor de residus orgànics el que cremava a l’avinguda de Sant Joan, davant del número 19, i a les 11 i 11 minuts, dos contenidors a l’avinguda Rei Jaume II, davant el número 59. Nou minuts més tard es produïa la mateixa situació davant el número 71 del carrer Francesc Montsalvatge. Amb dos minuts de diferència cremava un setè contenidor al carrer Bisbe Serra 60 i també al número 71. A 2/4 de 12 es produïa un incident de les mateixes característiques en dos contenidors del carrer Carles, i un quart d’hora més tard, davant el número 8 del passeig Bisbe Guillamet. L’últim avís es produïa al voltant de 3/4 de 12, també al Firalet, davant el número 1.

El sector on es va produir la crema del total d’onze contenidors va del barri de Sant Miquel fins a l’Eixample Malagrida. La Policia Municipal d’Olot, que també va desplaçar dotacions fins als llocs on es produïen els incidents, no van poder identificar cap subjecte sospitós de provocar la crema i han obert una investigació per esclarir els fets. No és la primera vegada que es produeix la crema de diversos contenidors a la ciutat en un curt interval de temps. El passat mes de juny, cinc contenidors van cremar de forma successiva la matinada d’un diumenge. És poc habitual, però, que aquest tipus de desperfectes intencionats al mobiliari urbà es donin entre setmana.

x