Oix fa els primers passos per tenir una depuradora pròpia abans del 2021

El nucli d’Oix necessita una depuradora pròpia. De moment canalitza les seves aigües residuals en un espai situat a l’entrada del poble, on en un futur s’hi hauria d’instal·lar la depuradora. L’actuació depèn de l’Agència catalana de l’Aigua, qui assumiria el cost de la construcció de la depuradora.


El poc nombre d’habitants el qual disposa el nucli d’Oix fa que, actualment, encara no disposi d’una depuradora pròpia. Des de fa un temps, aquest nucli de població de l’Alta Garrotxa que compta amb un centenar d’habitants, canalitza les seves aigües residuals en un espai, just a l’entrada el poble, entre la riera i el camp de futbol, mitjançant un sistema de sanejament a la baixa, en una actuació duta a terme per l’ajunatemnt. Serà justament aquí on de cara a un futur s’hi instal·larà la depuradora.

Francesc Canalias, SIGMA:”Nosaltres vam començar fa un parell d’anys a estudiar seriosament la instal·lació de la depuradora a Oix , i en aquest moment el que tenim és un conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua, que és qui ha de pagar aquesta infraestructura per la redacció del projecte de la nova depuradora d’Oix que farem gener, febrer o març del 2019.”

Un cop redactat i acceptat les obres d’actuació, es procediria a la construcció de la depuradora, que s’espera que sigui, segons la planificació de la mateixa ACA, abans del 2021, tot i que ja s’està treballant per avançar les dates, pel fet que Oix formi part del Consorci de l’Alta Garrotxa i es trobi en un espai protegit, a més de la necessitat de l’actuació.

Deixa un comentari