RCR Arquitectes rep la medalla d’or de la Generalitat

L’estudi RCR Arquitectes va recollir ahir al Palau de la Generalitat la Medalla d’Or del govern català, un reconeixement a la seva obra i a una llarga trajectòria, després que el 2017 guanyéssin el Premi Pritzker, considerat el nobel d’arquitectura. Carme Forcadell i Carles Vivier Pi- Sunyer també van ser premiats.


El govern català va fer  entrega ahir de la Medalla d’Or de la Generalitat al despatx olotí RCR Arquitectes. Va ser un nou reconeixement als guanyadors del Premi Pritzer 2017, que posa de relleu una vegada més la trajectòria de l’estudi i la seva manera d’entendre l’arquitectura, estretament vinculada al paisatge.

Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta van recollir el premi de mans del President Quim Torra. Van mostrar-se emocionats i agraïts de compartir aquesta distinció amb figures històriques ha han estat cabdals en la difusió del patrimoni artístic i cultural de Catalunya.

Carme Pigem, RCR Arquitectes: Portarem amb orgull i responsabilitat aquesta medalla i seguirem intentant que l’espai, que és la base del nostre ofici, pugui parlar de cor a cor. L’espai que revela un lloc, l’espai que comunica, l’espai per compartir”

A l’acte d’aquest dijous també van rebre la medalla el jurista i exmagistrat del Tribunal Constitucional Carles Viver Pi-Sunyer i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Els arquitectes olotins van dir lamentar profundament la seva manca de llibertat i la dels seus companys.

En la mateixa línia el president Quim Torra va afirmar que la situació de Forcadell és una metàfora de la “presó col·lectiva” en què es troba Catalunya.

x