El Consorci d’Acció Social rep un premi de la fundació Avedis Donabedian per la integració de serveis socials i sanitaris

La fundació Avedis Donabedian ha reconegut al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa per la seva qualitat. La institució garrotxina ha rebut el premi Aliança d’Hospitals Els Quatre Gats per una iniciativa d’atenció integrada a les persones, basada en la col·laboració entre salut i serveis socials. Els guardons es van entregar ahir a la tarda a Barcelona.


El Palau de la Música de la capital catalana va ser l’escenari de l’entrega dels premis Abedis Donabedian, uns guardons que reconeix la qualitat de les institucions sanitàries. Entre els premiats hi havia el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, que ahir va rebre el premi Aliança d’Hospitals Els Quatre Gats, per la seva tasca amb el Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària, el PIAISS, de la Generalitat.

Pep Berga, Regidor Benestar Social Aj. Olot: El que ve a dir és que els serveis socials i els serveis santinaris estiguin ben integrats. És a dir, la mateixa persona pot necessitar serveis socials, serveis sanitaris… el fet de coordinar-los, donem una millor atenció.

L’aposta per la col·laboració entre salut i serveis socials a la Garrotxa va començar el 1996 amb la signatura dels primers convenis. El 2014 va veure’s reforçada amb el desplegament d’aquest pla del govern català, que va permetre la creació de l’òrgan de governança de la Garrotxa, un projecte d’atenció integrada amb lideratge social, pel qual ha rebut el premi.

Els guardons de la fundació Abedis Donabedian es van crear el 1989 amb l’objectiu de ressaltar aspectes de qualitat dels centres sanitaris, reconèixer les persones que hi treballen i marcar les tendències de futur.

x