La massa d’aire fred polar arriba a la Garrotxa en forma de vent

La massa d’aire fred ha arribat en les últimes hores a la Garrotxa, en forma de vent. Sortosament no hi ha hagut cap incidència destacada tret d’un parell de sortides per arbres caiguts. Es preveu que les properes setmanes segueixin la mateixa línia i es descarten episodis de neu a la comarca en les properes setmanes.


L’hivern s’ha instal·lat definitivament a la Garrotxa, amb l’arribada, a les darreres hores, d’una massa d’aire fred continental que malgrat no hagi fet baixar considerablement les temperatures sí que ha portat un fort vent que ha propiciat aquest augment de la sensació de fred.

 Jordi Zapata, observador meteorològic:”Estem tenint previsions de ràfegues de vent de que poden arribar als 80-90km/h, i per això la sensació de fred és important.”

Segons Zapata l’època de pluges ha arribat al final fins a la propera primavera i per tant, malgrat el fred, no s’espera que arribin nevades al Pre-Pirineu  ni al Pirineu Oriental, fins cap a finals d’hivern.

Jordi Zapata, observador meteorològic:”Ara estem a l’inici d’una entrada de massa d’aire continental fred, però sec, per tant no hi ha previsions de nevades ni aquí a la garrotxa ni al Pirineu.”

Aquest matí Olot s’ha despertat amb mobiliari urbà tombat i poca gent pels carrers i les terrasses buides. Pel que fa a incidències, els bombers han informat de quatre actuacions: La primera per la caiguda d’un senyal al damunt d’un cotxe a la zona de l’Hospital, una segona per la caiguda d’un arbre a la carretera N-260A al seu pas per Riudaura. I dues més al centre d’Olot, per la caiguda d’un fanal al carrer Mestre falla i per la caiguda de part de l’arrebossat de la façana d’un edifici a l’avinguda Sant Joan.

Es preveu que durant les properes setmanes s’alternaran episodis de vent, com el que estem vivint, i períodes anticiclònics.

x