L’Hospital d’Olot vol avançar-se a la previsible manca de metges a Girona amb treball en xarxa i una oferta laboral atractiva

El nou director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va ser el convidat del programa Pros i Contres d’ahir. Jaume Heredia va informar que la grip podria estar en fase epidèmica a partir de la setmana vinent. També va parlar del gran repte dels hospitals gironins: la previsió de manca de metges, que el nou director mèdic vol pal·liar amb una oferta atractiva i amb treball en xarxa.


El nou director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ho ha informat a Olot Telelvisió que l’epidèmia de la grip arribarà la propera setmana.

Jaume Heredia, Director Mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “La setmana vinent la grip podria trobar-se en fase epidèmica. Vol dir que en les properes quatre o cinc setmanes aquesta epidèmia podria continuar”

Les visites a Urgències podrien veure’s augmentades, i Heredia ha insistit en la recomanació de no visitar el servei si no hi ha complicacions més enllà de la pròpia infecció. L’espera a urgències és un repte a solucionar. Pel que fa a les llistes d’espera quirúrgica, l’hospital olotí compleix escrupolosament amb els temps garantits establerts pel Servei Català de la Salut.

Jaume Heredia: “L’Hospital d’Olot està complint pràcticament en el 100% d’aquestes garanties, de fet en algunes ocasions ens trobem per sobre”

La previsible manca de facultatius, però, apareix com un repte per als propers anys.

Jaume Heredia: “Tenim un dèficit des de fa temps de cardiòlegs i ens costa trobar algun cardiòleg que vulgui venir a Olot, estem trucant a totes les portes possibles”

En els propers cinc anys es preveuen les jubilacions de 400 metges a la demarcació.

Jaume Heredia: “Els responsables de planificació de la formació de metges no van preveure que en els propers anys tindriem una necessitat creixent de facultatius”

El nou director mèdic de l’hospital olotí preveu abordar el repte cercant aliances que permetin treballar en xarxa.

Jaume Heredia: “Establir vincles i connexions amb hospitals del nostre entorn per compartir una sèrie de professionals. El gran proveïdor en aquests moments és l’Hospital Trueta, amb qui tenim diversos convenis de relació que permeten que professionals d’allà vinguin alguns dies a la setmana a passar consulta al nostre centre i de moment això està funcionant”

Una altra solució prevista és que l’hospital olotí sigui capaç d’oferir projectes d’investigació o de docència més enllà de l’assistència mèdica per aconseguir que el centre esdevingui un destí professional més atractiu.

Jaume Heredia: “Això és un repte però tinc clar que és l’única manera de donar-li la volta a aquesta mancança”

x