El Consell d’Infants de la Vall d’en Bas demana que el poble disposi d’un centre de secundària

Els més joves de la Vall d’en Bas demanen que el municipi pugui disposar d’un centre d’ensenyament secundari. És una de les principals demandes del segon Consell dels Infants. El batlle d’en Bas, Lluís Amat, ha afirmat que manté converses amb el Departament per cobrir aquesta necessitat, que és compartida amb Les Preses. L’Ajuntament també ha començat a treballar en un pla de mobilitat sostenible.


L’últim ple de l’any també és el més especial a la Vall d’en Bas, ja que els membres del Consell dels Infants hi fan públiques les seves propostes per millorar el municipi. Entre una llarga llista de demandes en destaca una, que també formava part del programa electoral de l’actual equip de govern: que els joves de la Vall puguin cursar els estudis secundaris al mateix municipi.

INS – Lluís Amat – Alcalde de la Vall d’en Bas: “Ja fa temps que hem tingut converses amb el Departament. He d’afegir que hi estem d’acord tant aquí a la Vall com a Les Preses, tot l’ajuntament. Són coses complicades i hem de veure quines possibilitats hi ha”

Una seixantena de nens i nenes de l’escola Verntallat s’han implicat en aquest espai de participació infantil, coordinat des de l’Àrea d’Educació i Joventut del consistori. El gruix de les propostes d’enguany es centra principalment en dues grans àrees, el lleure i el medi ambient. Demanen, entre d’altres, que s’incorporin leds a la il·luminació del poble, que es millorin els camins per a bicicletes o poder moure’s d’una forma més segura pel municipi.

Lluís Amat, Alcalde de la Vall d’en Bas: “Deien que els carrers fossin més pels vianants que no pels cotxes. Ara farem el que és el Pla Estratègic Municipal de mobilitat sostenible, intra pobles i entre pobles”

Disposar d’un servei d’Internet de qualitat a tots els nuclis, organitzar activitats d’esport adaptat o sumar els joves a l’acte d’homenatge a la vellesa són algunes de les propostes dels alumnes, que l’Ajuntament treballa per fer realitat.

Deixa un comentari