L’atur baixa a la Garrotxa arribant al 7’49% i situant-se a nivells anteriors a la crisi econòmica

L’atur a la Garrotxa es situa a nivells d’abans de la crisi econòmica. Actualment hi ha 2.093 aturats, el que significa una taxa del 7’49%, i no s’ha arribat al 8% en cap moment del 2018, un fet que no es donava en l’última dècada.

L’atur ha baixat a la Garrotxa un 1’18% respecte el desembre de 2017, una dada que manté les successives baixades dels últims anys però que es va alentint. De totes maneres, la xifra és positiva, i representa que actualment hi ha poc més de 2.000 aturats a la comarca, un 7’49% de la població activa, i no s’ha arribat en cap mes al 8%, un fet que feia deu anys que no succeïa. A Olot, l’any 2018 s’ha tancat amb una baixada interanual de 23 persones, assolint el valor més baix dels últims set anys.

Estanis Vayreda, regidor Promoció Ciutat Aj. Olot: “Estem en uns nivells anteriors a la crisi, amb xifres de contractació que superen les 12.000 persones. El que ens cal és fer un treball personalitzat amb les persones que veiem que els costa una mica inserir-se al món laboral.”

L’afiliació a la Seguretat social a Olot també ha crescut respecte fa un any, arribant a les 12.203 persones, amb el sector industrial i el sector serveis encapçalant la demanda d’ocupació. De totes maneres, l’aspecte més negatiu és la complicació de trobar feina de dones i majors de 45 anys. Per tal de millorar aquestes dades, l’àrea d’ocupació de Dinàmig vol impulsar nous projectes per a aconseguir treball per a les persones amb més dificultat d’inserció laboral.

x