L’equip de govern d’Olot ha aprovat el plec de clàusules del concurs per al projecte arquitectònic de l’Espai Cràter

L’alcalde d’Olot ha anunciat que ja han preparat el plec de clàusules del concurs per a la redacció del projecte arquitectònic de l’espai cràter. Segons Josep Maria Corominas, això no comprometrà el projecte més enllà del que va parlar amb altres grups, perquè ja els va dir que el projecte constructiu era imprescindible per acomplir els terminis de les subvencions.


L’equip de govern d’Olot ha preparat el plec de clàusules del concurs per al projecte arquitectònic de l’Espai Cràter. Darrerament ha decidit ampliar el termini perquè s’hi puguin apuntar tots els equips arquitectònics interessats. El govern municipal ha fet cas dels serveis jurídics del Col·legi d’Arquitectes i acceptarà un únic professional de la branca de l’arquitectura com a responsable del projecte presentat, tot i que també valorarà que compti amb la col·laboració d’un enginyer i un museòleg o similar.

Els procediments del concurs permetran seleccionar tres equips finalistes, als quals se’ls demanarà ampliar el projecte per finalment escollir-ne un. Segons l’alcalde, el concurs es resoldrà entre juny i juliol i, per tant, no comprometrà els grups polítics per al proper mandat, tot i que explica que el projecte constructiu era imprescindible per acomplir els terminis de les subvencions.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “El que ja vàrem dir i vàrem explicar i, d’alguna manera, vàrem mig pactar amb la gent d’Esquerra, era que no llançaríem tots els concursos que es podrien llançar i que podríem pressionar perquè s’anessin llançant, sinó que l’única cosa que sí que era imprescindible era la redacció del projecte constructiu”.

L’alcalde d’Olot ha admès que a l’equip de govern li ha faltat explicar-se millor, però abans de res, volia assegurar-ne el finançament.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “N’havíem d’haver parlat molt abans i especificar-ho molt més, però hem estat en la fase d’intentar garantir que hi haguessin els diners. M’havien dit que no fes com tots, que venen fum i després no hi ha maneres que surtin els diners i totbhom queda encallat. Bé, doncs jo m’ho vaig prendre seriosament. […] No és un projecte exclusivament turístic i he de saber explicar-ho perquè hi ha una formació política que diu que això és turísme massificat. Doncs no”.

L’alcalde ha informat que el Parc Natural de la Garrotxa està col·laborant en la definició del projecte i que properament també es rebrà una subvenció per part del Departament d’Empresa i Coneixement.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Estic convençut que abans de les eleccions tindrem consens. […] Jo crec que a Olot, projectes subvencionats amb gairebé més de 3 milions d’euros n’hi han hagut pocs”.

Deixa un comentari