L’Agrupació Pessebrista d’Olot i la Garrotxa fa entrega dels premis als millors pessebres de l’any

El Casal Marià d’Olot ha estat la seu, aquest diumenge, de l’entrega de premis del concurs de pessebres organitzat per l’Agrupació Pessebrista d’Olot i de la Garrotxa. A l’acte hi ha set present el president de la Federació Catalana de Pessebristes, Albert català, i s’han premiat a nombroses entitats, com escoles, empreses, comerços o associacions, a més de famílies i particulars.


L’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa ha fet entrega, aquest cap de setmana, dels premis als millors muntatges pessebrístics del 2018, en un acte dut a terme al Casal Marià i on hi ha set present el president de la Federació Catalana de Pessebristes.

Albert Català, president Federació catalana Pessebristes.”Sí, jo volto per tot arreu, i Olot té una cosa té una cosa que la fa única, i és que, a part de les exposicions i demés, aconsegueix que la ciutat col·labori amb el món del pessebre, a moltes cases, associacions.”

Més d’un centenar de pessebres participaven al concurs, des de diorames, pessebre populars, manualitats i molt més, i no es descarta en la propera edició afegir-hi els pessebres fets amb vidre bufat, adaptant-se a les noves realitats i tècniques.

Miquel Serrat, president Agrupació Pessebrista Olot i la Garrotxa.”El nombre hem d’anar en aquests moments a uns 150 en gent a les cases; hem trobat que s’ha ampliat el nombre de pessebres fets en comerços i en empreses, i sobretot el retorn dels pessebres a les escoles.”

El pessebre de Morera, dels veïns de Sant Pere Màrtir o el de l’Escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca són alguns dels premiats en l’edició d’enguany, a més d’una desena de famílies i particulars que han estat reconeguts enguany, amb un premi especial a la farmàcia Matilló Prat de Les Preses, que aquest any ha ofert, per última vegada, el seu gran pessebre. Un concurs de pessebres amb més de 150 anys d’història.