Les obres de l’escola de Sant Jaume s’endarrereixen tres mesos per errors en el projecte

Les obres de l’escola de Sant Jaume de Llierca no acabaran fins al mes de març. Una sèrie d’errors en el projecte de la Generalitat han provocat una nova alteració en la planificació dels treballs, que s’allargaran tres mesos més del previst.


Els alumnes de l’escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca conviuen des de principi de curs amb les obres d’ampliació del centre, que van començar a l’agost després de diversos retards per qüestions burocràtiques.

Segons el calendari inicial, els treballs havien d’estar acabats entre desembre i gener, però un nou imprevist les ha endarrerit tres mesos més. El motiu són les errades que els tècnics han detectat en el projecte constructiu de la Generalitat, que estan obligant a fer-hi modificacions.

Jordi Cargol, Alcalde de Sant Jaume de Llierca: Hi havia dibuixat tot un porxo d’entrada però no estava calculat ni planificat l’estructura per aguantar-lo. Els tècnics han d’anar modificant el projecte i calculant aquests punts.

Amb la nova planificació sobre la taula la previsió és que l’ampliació estigui pràcticament enllestida a finals de març.

Jordi Cargol, Alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Aquestes quatre aules noves si pot ser les inaugurarem passat Setmana Santa. Quedarà potser una zona de servei i la sala de professors que això serà una segona fase, però quan poguem omplir les aules ho farem”

Segons l’alcalde de Sant Jaume els canvis en el projecte no suposaran un increment a nivell pressupostari. El cost aproximat de les obres és de 500 mil euros, dels quals el Departament d’Ensenyament n’aporta 300 mil. La resta provenen de fons propis de l’Ajuntament.