L’eurodiputat d’Esquerra Josep Maria Terricabras demana a la Garrotxa autocrítica i respecte per als polítics presos i a l’estranger

L’eurodiputat per Esquerra Republicana de Catalunya Josep Maria Terricabras va ser a la Garrotxa aquest cap de setmana. En un acte organitzat per Units per Sant Feliu, va demanar més autocrítica i respecte per aquells que són a la presó i a l’exili. També va participar a la conferència l’advocat Lluís Mestres, que va aprofundir en els aspectes judicials del procés català.


La sala de la biblioteca municipal de Sant Feliu de Pallerols va omplir-se aquest dissabte per escoltar al Diputat del Parlament Europeu per Esquerra, Josep Maria Terricabras, a la conferència titulada “La República vista des dels Tribunals i des d’Europa”.

L’eurodiputat republicà va començar la xerrada demanant autocrítica i més respecte per aquells que són a la presó i a l’exili.

Josep Maria Terricabras, Diputat Parlament Europeu ERC: “Una mica de decència, són els únics que s’hi han jugat alguna cosa. Són a la presó perquè han volgut fer la independència i perquè ho mantenen, sino haurien pogut pactar amb la Fiscalia i no ho han fet”

Terricabras va descriure la Unió Europea com un club d’estats i va assegurar que l’independentisme català va guanyant terreny en àmbits com la justícia o els mitjans de comunicació internacionals.

L’advocat Lluís Mestres, que forma part de l’associació Atenes de Juristes pels Drets Civils, va aprofundir en els aspectes judicials del procés, explicant què estan fent les defenses dels presos, en què es basa l’acusació de rebel·lió o com funciona el Tribunal Suprem, que va definir com una “casa de barrets”.

x