Els propers 24 i 25 de gener tindran lloc les jornades ‘La Garrotxa, territori resilient’

Resilience Earth, Adrinoc i el Consell Comarcal de la Garrotxa organitzaran els propers 24 i 25 de gener unes jornades de formació sota el nom de “La Garrotxa, territori resilient” amb la voluntat de crear un marc de referència, desenvolupar, estructurar i posar en pràctica una nova manera de connectar l’administració pública dels municipis amb les seves comunitats.

Joan Espona, President Consell Comarcal Garrotxa: “Estem molt satisfets, primer perquè se’ns donés la oportunitat de poder entrar en aquest projecte internacional, segona que ens ha permès durant mig any treballar Resilience Earth i Adrinoc amb el suport del Consell”

Municipalities in Transition va escollir un total de sis casos d’arreu del món, entre ells la Garrotxa, que esdevenen una comunitat internacional de pràctica i suport a noves iniciatives de municipis en transició.

Erika Zárate, Resilience Earth: “La terra té molta capacitat de ser resilient i les comunitats haurien de treballar aquests cicles de resiliència adaptant-nos, com les persones i com la terra a aquests canvis que venen que seran més globals”

 

Jordi Terrades, Gerent d’Adrinoc: “La Garrotxa tampoc arriba aquí per casualitat, sinó perquè venim d’un històric i ens plantegem un pas més. Al final el que desitgem pel nostre territori i la comarca és un lloc on treballar i viure bé i això en el seu moment es va traduir en què s’havia de ser sostenible, apostant per la sostenibilitat, per la responsabilitat social en tots els àmbits; econòmic, social i ambiental, i ara ens cal fer un pas més i davant dels canvis accelerats i globals veure com ens adaptem, aprenem i en sortim reforçats”

L’acció principal que se’n deriva d’aquest procés són tres jornades, cada una dedicada als diversos agents transformadors i amb la intenció d’aprendre d’experiències reals i formar en noves maneres de liderar el canvi des dels municipis rurals, on hi intervindran professionals experts en resiliència i en l’àmbit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts per l’ONU. Les jornades són gratuïtes per a tots els participants però cal fer una inscripció prèvia a la pàgina web garrotxaresilient.cat

Deixa un comentari