La Comunitat de propietaris de la Plaça del Mig treballa amb l’Ajuntament per trobar una solució al terra lliscant

La Comunitat de propietaris de la Plaça del Mig treballa amb l’Ajuntament per trobar el més aviat possible una solució al terra lliscant de la plaça, que passa per augmentar la rugositat del terra. Les dues bandes insisteixen que les lloses compleixen la normativa.


Des del 21 de desembre la Plaça del Mig d’Olot presenta aquest aspecte. Les glaçades van descobrir que el nou terra de l’espai patina més del esperat, motiu pel qual s’ha hagut d’instal·lar una moqueta. Aquesta és una solució provisional fins que es trobi la manera de fer que les lloses siguin més rugoses. Una solució que l’Ajuntament d’Olot i la comunitat de propietaris de la Plaça del Mig busquen conjuntament.

Jordi Rovira, president Comunitat de Propietaris de la Plaça del Mig. Conjuntament amb l’ajuntament buscarem una solució per trobar una superficie més rugosa i que no es patini”

La Comunitat de Propietaris ha viscut la situació amb preocupació, però insisteix, com l’Ajuntament, que les obres s’han fet correctament i el terra compleix amb la normativa.

Jordi Rovira, president Comunitat de Propietaris de la Plaça del Mig: És un mosaic que es pot posar en exterior i reuneix totes les propietats que puguin donar-se en superfícies i condicions meteorològiques com aquesta”

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “A nivell europeu no hi ha cap normativa específica que fixi quina ha de ser la rugositat del terra d’una plaça pública. Les peces que s’han posat compleixen les recomanacions amb escreix”

En aquest moments es tenen sobre la taula dues possibles solucions. Una seria aplicar una resina sobre les lloses per fer-les més rugoses. Aquest és un tractament amb el que caldria fer manteniment. L’altre opció és posar-hi un decapant, per fer la superfície de les lloses més irregular. En els dos casos s’han demanat mostres.

Sigui quina sigui la solució que s’acabi aplicant, també serà important la neteja de l’espai, per evitar que la terra i la brutícia facin el terra més llis. Aquesta és una tasca per a la que s’està buscant una màquina especialitzada. La previsió de la comunitat de propietaris de la Plaça del Mig és que la problemàtica es solucioni durant el mes de febrer.

Deixa un comentari