Quatre detinguts, tres d’ells menors, per 14 robatoris en aparcaments comunitaris a Olot

Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la Policia Municipal d’Olot, han desmantellat un grup de joves que hauria comès almenys catorze robatoris en vehicles aparcats en garatges comunitaris de la ciutat. Per aquests fets, s’han detingut quatre persones, tres d’ells menors d’edat.


Els Mossos d’Esquadra han informat avui de la detenció de quatre persones com a presumptes autors d’onze robatoris amb força en vehicles, tres temptatives de robatori i una estafa lleu. Es tracta de quatre joves, un veí d’Olot de 18 anys i tres menors d’edat. Les detencions, que han comptat amb la col·laboració de la Policia Municipal d’Olot, han estat el resultat d’una investigació oberta  des del 18 de novembre arran del robatori de dues bicicletes en un garatge comunitari de l’Avinguda Sant Jordi de la capital de la Garrotxa. Entre el 27 de novembre i el 25 de desembre hi van haver nous robatoris en aparcaments comunitaris de diferents punts de la capital garrotxina, com ara la Plaça Catalunya i els carrers Alforja, Sant Jordi i Panyó. Els pressumptes autors van utilitzar en tots els casos el mateix modus operandi: forçaven els vehicles i hi sostreien objectes com ara ulleres de sol, diners o comandaments a distància dels pàrquings, així com bicicletes que es trobaven als aparcaments. També se’ls imputava un delicte d’estafa lleu perquè, segons la investigació, van sostreure una targeta de crèdit d’un dels vehicles i van fer compres amb la mateixa.

El detingut major d’edat, que no comptava amb antecedents, ha passat a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, que l’ha deixat en llibertat amb càrrecs. La resta de detinguts han passat a disposició de la fiscalia de menors. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb els fets.