L’Ajuntament d’Olot estudia fórmules per estabilitzar el cos de policia després del reial decret de jubilacions anticipades

Ara que els pitjors anys de la crisi econòmica han passat, l’Ajuntament d’Olot té novament possibilitats d’augmentar la plantilla de la Policia Municipal, però el nou reial decret que en regula la jubilació anticipada podria jugar-li a la contra. L’equip de govern ja estudia mesures per garantir un nombre d’agents adequat.


Des del 2 de gener, els policies locals de l’Estat poden sol·licitar l’avançament de la jubilació el temps que resulti d’aplicar un coeficient als anys treballats. L’edat de jubilació podrà reduir-se fins a un màxim de 5 anys, que podrien ser sis si s’acrediten 37 anys d’activitat i cotització. A Olot són 6 agents, d’una plantilla de 45, els que poden optar a la jubilació anticipada. Segons l’estipulat per la Generalitat, la població de la ciutat permetria disposar d’una cinquantena d’agents. L’equip de govern lamenta que durant la crisi econòmica l’Estat no els hagi permès contractar agents i ara dificulti la possibilitat d’augmentar-ne el nombre.

Algunes mesures que l’equip de govern contemplaria per estabilitzar el nombre de professionals que vetllin per la seguretat a la ciutat seria promocionar Olot com un destí atractiu i de qualitat de vida o contractar agents cívics, si calgués. L’alcalde es fixa en les estadístiques per afirmar que Olot és una ciutat segura, amb uns índex de delinqüència per sota de la mitjana. Valora les càmeres de seguretat instal·lades a l’eix comercial i a les entrades de la ciutat com una bona eina de suport, i és partidari d’instal·lar-les en més carrers.

L’assignatura pendent a la ciutat en matèria de seguretat són ara mateix els furts, que, segons comenta l’Ajuntament, es donen en un índex massa elevat. La Junta Local de Seguretat hi ha posat l’accent per aturar-los.

Deixa un comentari