Montagut i Oix treballa amb una associació de pares per reobrir el servei de llar d’infants al poble

Montagut i Oix treballa per reobrir el seu centre de suport familiar després que l’empresa que la gestionava fins ara decidís tancar-la per falta de nens al mes de desembre. Els pares afectats s’han constituït en l’associació Mont Petit i esperen poder oferir un servei d’escoleta a les famílies que ho necessitin.


Els veïns de Montagut i Oix s’han quedat sense servei de llar d’infants a mig curs. Des de fa sis anys comptava amb un centre de suport familiar, un servei privat que acollia nens i nenes de totes les edats en diferents hores del dia. L’empresa que el gestionava, Els Xirucaires, va comunicar a l’Ajuntament a la seva intenció de clausurar l’activitat davant el descens d’inscripcions. En aquell moment hi havia nou nens, tres dels quals viuen al poble.

Mònica Boix, Alcaldessa de Montagut: Com a ajuntament sabem que és un servei que fa molta falta i vam demanar asseuren’s en una taula per saber com podíem col·laborar per no haver de tancar el servei a mitjans de curs. No vam aconseguir cap acord amb l’empresa que gestionava el centre de suport familiar.

El consistori treballa ara per poder tornar a oferir aquest servei el més aviat possible. Ho farà de la mà de l’associació de famílies Mont Petit, que ha presentat un nou projecte.

Mònica Boix, Alcaldessa de Montagut: Seria en aquest mateix espai, on l’associació de famílies ja hi està fent tallers. Tan punt estiguin enllestits els temes burocràtics que sempre és més lent, es reobrirà donant el servei, que creiem que és molt important pel municipi.

Mont Petit és una associació de nova creació que han promogut els pares i mares del poble afectats pel tancament. Segons ha explicat l’alcaldessa de Montagut, Mònica Boix, les famílies dels altres nens que eren usuaris del centre de suport han optat per altres serveis fora del municipi.