Santa Pau celebra aquest cap de setmana la Fira de Sant Antoni amb la fesolada i l’exposició de maquinària pròpia com a novetat

Santa Pau serà protagonista aquest cap de setmana amb una nova edició de la Fira de Sant Antoni, amb la tradicional fesolada. El dissabte es durà a terme un concert a càrrec de Turut Bonaigua per recordar la música tradicional de Peret Blanc de Beget i per la jornada del diumenge es durà a terme la Fira del fesol, amb l’entrega del fesol d’Or.


Santa pau celebrarà, aquest cap de setmana, dues de les jornades més especials al municipi durant tot l’any: la Fira de Sant Antoni, amb la tradicional i popular fesolada. El dissabte es durà a terme un concert de Turut Bonaigua recordant i homenatjant la música tradicional de Peret Blanc de Beget. S’espera que a la fira s’hi apleguin entre 50 i 60 firaires, en una segona jornada que tindrà com a plat fort la cercavila i la fesolada, on s’hi podran dur a terme fins a quatre tastets de degustació, a més de l’entrega del Fesol d’Or.

Martí Collelldevall, comissió organitzadora Fira del Fesol:”En total hi ha 14 restaurants que fan plats elaborats amb fesols de santa Pau. Des de postres, com els volcanets dolços, plats amb peix, com sèpia, amb carn… i és que el fesol de Santa pau combina, pràcticament, amb tot.”

Enguany ha estat un bon any pel que fa a la collita de fesols, gràcies a les pluges, malgrat al final aquestes últimes dificultessin la recollida. Com a novetat, durant la fira, s’exposarà maquinària que s’utilitza per obtenir el fesol.

Lluís Sunyer, president DOP fesol de Santa Pau:”Aquest any tindrem una novetat a la fira, i és que sempre havíem fet exposició de maquinària antiga i de fotos del treball dels fesols, però de la maquinària que fem servir actualment no, i aquesta any tenim pensat exposar totes aquestes màquines necessàries pel conreu del fesol, des de les màquines de plantar, de cavar, les d’arrancar, les de girar, les de batre, les de ventar-los… que moltes d’elles les hem hagut de fabricar nosaltres mateixos, ja que no hi havia cap fabricant que s’hi dediqués, ja que la terra volcànica és de diferent maneig que una terra normal.”

Els tres productes convidats d’aquest any seran la cooperativa La fageda, amb els seus iogurts, els Vermuts Izaguirre i la població d’Ulldemolins, al Priorat, que realitzen una festa gastronòmica dedicada a la truita d’espinacs amb salsa, que conté, també, fesols.

 

Deixa un comentari